00 386 1 530 07 14 EN IT

Novice

COM IN V BRUSLJU

20. maja 2024

Projekt COM-IN: projektni partnerji združeni v Evropskem parlamentu v Bruslju na zaključnem dogodku

Zaključni dogodek projekta COM-IN, ki je potekal 18. aprila 2024 v prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju, predstavlja dodano vrednost projektnim aktivnostim, saj je Evropska dimenzija dogodka dodatno osvetlila izzive, ki jih postavlja vključevanje na delovno mesto ciljnih skupin težje zaposljivih.

Dogodek, ki je bil sestavljen iz dveh delov in je gostoval v Evropskem parlamentu ter Evropskem ekonomsko-socialnem odboru, je vključeval evropske oblasti, deležnike in strokovnjake s področja zaposlovanja, izobraževanja in socialne vključenosti, da bi ozaveščali odločevalce o ključnih temah, s katerimi se ukvarja COM-IN, spodbujali deljenje in dolgoročno rabo rezultatov projekta.

Osrednja tema na dnevnem redu so bile priložnosti, ki jih ponuja Evropska unija, in vloga omrežij pri načrtovanju konkretnih in trajnostnih ukrepov za vključevanje ciljnih skupin težje zaposljivih na delovno mesto. Sodelovali so predstavniki projekta in sicer, vodja projekta Jasmina Jakomin (FUDŠ) in Darijan Krpan (Fundacija BIT Planota), Leonardo Pofferi (Direktor Evropskih in mednarodnih zadev za Confcooperative Brussels), Alessia Di Gregorio (namestnica vodje oddelka Proximity, Social Economy & Creative Industries Unit, DG GROW, Evropska komisija), Giuseppe Guerini (Evropski ekonomski in socialni odbor / Predsednik CECOP), Patrizia Bussi (Direktorica ENSIE), Alessia Sebillo (Direktorica Diesis), Paula De Diego (Vodja politike in projektne uradnice pri Social Economy Europe) in Lorenzo Novaro (Koordinator projekta pri Cooperatives Europe).

Direktorica Šentprime, mag. Jana Ponikvar, je predstavila enega izmed pomembnih rezultatov projekta, Program izobraževanja za svetovalce za težje zaposljive, katerega razvoj je vodila Šentprima.