00 386 1 530 07 14 EN IT

Novice

“Projekt rehabilitacija skozi objektiv se mi je usedel v srce od prvega trenutka, ko sem se odločila zanj. Moje fotografije v resnici niso samo moje. So last vseh oseb, ki sem jih na tej poti srečala, ki so delili svoje utrinke življenja z menoj, me učili in v meni pustili veliko več, kot lahko prikaže teh 20 fotografij na razstavi.” (A. Olianas)

S projektom smo želeli prikazati pestrost delovnih mest v okviru zaposlitvene rehabilitacije v običajnem delovnem okolju. Skozi proces izbire usposabljanja se prepletata želja in zmožnosti vsakega vključenega posameznika. Skozi rehabilitacijo se odkrivajo nove želje. Odkrivajo se nove zmožnosti.

Raznolikost in pestrost delovnih mest, ki jih v okviru zaposlitvene rehabilitacije posameznik lahko izkusi, je skozi fotografski objektiv ujela Alessandra Olianas. Študentka pedagogike iz Sardinije, ki je tekom študija izkusila različne izkušnje na področju dela z ljudmi, ki so socialno ogroženi. Te izkušnje so ji omogočile videti realnost na drugačen način. Realnost kot sobivanje različnih realnosti z različnimi načini življenja ljudi.

Fotografije, ki so nastale v okviru projekta »Zaposlitvena rehabilitacija skozi objektiv« so bile razstavljene v preddverju kongresnega centra Portus, Portorož, v okviru Dnevov poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, 27. in 28. septembra.

V oktobru pa bodo fotografije razstavljene v okviru 7. Dnevov socialne ekonomije, Gospodarska zbornica Slovenije (12. in 13. oktober, Dimičeva 13, Ljubljana).

 

Razstavo so omogočili:
Foto format, d.o.o., Šent – Slovensko združenje za duševno zdravje, Mercator IP: Obrat za predelavo polenovke Koper, Brinjevka d.o.o., Boštjan Voda – Arhitekt, ERAL, proizvodnja, trgovina, uvoz in izvoz d.o.o., Zavod Human.Si, Zoran Lakota, Dom upokojencev Izola – Casa del pensionato Isola, Luka Koper INPO, d.o.o.